S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

KONTAKT

Filibe s.r.o
Sidonie Sakalovej 1396/91A
tel: 0907824851
obchod(a)naturals.sk

TOP výrobky

naša cena 3,40 € (86,90 CZK)
je na sklade
naša cena 17,50 € (447,30 CZK)
je na sklade
naša cena 12,30 € (314,39 CZK)
je na sklade

» Ružový olej vlastnosti,účinky
Bulharský ružový olej vlastnosti a účinky

 

 

 

 


Bulharský ružový olej môžete  zakúpiť tu


 

Bulharský ružový olej, Bulgarian Rose oil, Attar, vlastnosti a účinky


Jednou z vecí, pre ktoré  je bulharský ružový olej mimoriadne žiadaný sú vlastnosti olejovitej bulharskej ruže

Rosa Damascena Mill.  Ružový olej obsahuje okolo  300 zložiek a časť mikroelementov v ňom ešte stále nie sú prebádané.

Podľa odborníkov ukrývajú nevídané vlastnosti a účinky.


Ružový olej - účinky:


v ružových výrobkoch a produktoch z Rosy Dasmasceny sa  vlastnosti ružového oleja využívajú:

  • v kozmetike, ( proti vráskam, stárnutiu, vyhladzovanie vrások, ihydratácia, regenerácia zrelej pleti )
  • v medicíne ( pri problémoch s obličkami a tráviacim traktom na čistenie pečene, účinkujú proti prechladnutiu.

  • v potravinárskom priemysle ( pudingy, čaje, koláče, balkánske sladkosti, na pitie pri čistení pečene...
  • v pleťových a telových krémoch sa využíva pre svoje protivráskové  účinky a proti stárnutiu tým, že ružový olej regeneruje vrchnú vrstvu pokožky. Kleopatra každý deň využívala kúpeľ na zamatovo jemnú pokožku tým, že do kúpeľa nakvapkala ružový olej z ružových lupienkov.

  • ružový olej je súčasť parfumov, keďže má silnú vôňu a drží dlhší čas kvalitu ostatných zložiek aromatickej

kompozície. Ružový olej a ružová voda sa doporučujú aj na lekárske účely. Pomáhajú pri problémoch s obličkami a tráviacim

traktom, účinkujú proti prechladnutiu. Olejovitá ruža Rosa Damascena  sa používa aj v potravinárskom priemysle

v jedlách a nápojoch, zmrzlinách, koláčoch, a iných výrobkoch .

Podmienky pestovania a spracovania ružových kvetov  sú príčinou, že dnes  svetoví experti cenia bulharský ružový olej

ako najkvalitnejší, s najlepšími a  najsilnejšími účinkami . Svetová ekonomická kríza sa nepodpísala na obchode

s ružovým olejom. Je stále žiadaný aj keď je mimoriadne drahý.

 

Ružový olej – vlastnosti:

Vonkajší vzhľad: tekutina

Farba: žltá až žlto-zelená

Vôňa: teplá, kvetinová, jemná, so slabými medenými notami, charakteristická pre bulharskú olejovitú ružu.

Bulharský ružový olej je známy po celom svete ako najjemnejší éterický olej, alebo „ ružový attar“.

Hlavné zložky ružového oleja sú: fenylethyl alkohol, citronelol, geraniol a nerol.

Ostatné zložky sú v menších množstvách, no sú veľmi dôležité pre jeho konečnú kvalitu.

Kryštalizuje pri teplote 16-23 oC, preto pred použitím je potrebné fľaštičku s olejčekom

na pár sekúnd zohriať v dlani, nie inak !

Skladovanie ružového oleja: pri teplote 15oC  +/-  5oC bez prístupu svetla.


 

ZjljMm